Akademi Sains Malaysia (ASM) mempelawa penyelidik dalam bidang  Medical/Biomedical  untuk memohon dan mengemukakan kertas cadangan penyelidikan RBS Research Grant. 

Penyelidik yang berminat boleh membuat permohonan melalui www.mytopscientists.org selewat-lewatnya pada 19 Februari 2021 (Jumaat).  Bagi membantu penyelidik UKM mengemukakan proposal yang berkualiti, pihak Pusat IDEA UKM di bawah Kluster Kesihatan dan Perubatan Termaju akan mengadakan Bengkel Pemurnian Proposal RBS pada ketetepan berikut:

Tarikh : 08 Februari 2021 (Isnin)
Masa : 3.00 petang
Tempat : Virtual (Aplikasi Meeting Zoom)
Pendaftaran : https://tinyurl.com/IDEAKPT22021
Pautan : (akan dimaklumkan kepada penyelidik yang telah mendaftar sahaja)

Nota: 

  • Bengkel ini terbuka kepada semua penyelidik UKM yang mempunyai Draf Proposal untuk dinilai dan dimurnikan sebelum dihantar kepada pihak pemberi dana. 
  • Penyelidik yang berminat perlu menghantar Draf Proposal kepada Urus setia Pusat IDEA selewat-lewatnya pada 5 Februari 2021 melalui emel  fatinsharmila@ukm.edu.my

Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, YBhg. Dato’/ Datuk/ Datin/ YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan boleh menghubungi pegawai ASM berikut: 

  • Ms Nur Dayana Razmi, Senior Analyst, STI Strategic Initiatives and Partnership Unit (Tel: 03-6203 0633, Email:dayana@akademisains.gov.my);
  • Ms Afiah Nasuha Aznan, Analyst, STI Strategic Initiatives and Partnership Unit (Tel: 03-6203 0633, Email:afiah@akademisains.gov.my).

Sila klik dibawah untuk muat turun:-