International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB) sedang menawarkan permohonan Geran Collaborative Research Programme (CRP) – ICGEB Tahun 2018. Terdapat 2 kategori dana yang ditawarkan pada tahun ini iaitu Standard Research Grant dan juga Early Career Return Grants. Fokus bidang penyelidikan bagi pembiayaan yang ditawarkan adalah dalam bidang Basic life sciences, Human Healthcare, Industrial dan Bioenergy. Maklumat lanjut berkenaan syarat-syarat permohonan dan pembiayaan yang ditawarkan boleh dilayari melalui url laman sesawang http://www.icgeb.org/research-grants.html.

Penyelidik yang berminat boleh mengisi borang permohonan mengikut format yang ditetapkan. Semua permohonan yang lengkap (dalam bentuk PDF File) daripada penyelidik perlu di emelkan kepada Pegawai MOSTI, Puan Nazratul Ain Mohamad Ali (nazratul@mosti.gov.my) dan Puan Hafiza Hasan (hafiza@mosti.gov.my) dan turut disalinkan (cc) kepada crp@icgeb.org, psupp@ukm.edu.my dan Timbalan Dekan Penyelidikan dan Inovasi/Timbalan Pengarah Fakulti/Institut masing-masing selewat-lewatnya pada 30 April 2018 (Isnin).

Sebarang pertanyaan mengenai perkara ini boleh diajukan kepada pegawai CRIM, Puan Syafura Binti Abdul Halim di talian 03-89214679 atau Cik Nazratul Ain Mohamad Ali (Bahagian Antarabangsa MOSTI) di talian 03-8885 8236/017-7818560.

Sila klik dibawah untuk muat turun:-